Klassieke hypnotherapie

“The quieter you become, the more you can hear.”
– Ram Dass –

Hypnose is een bewustzijnstoestand, net zoals wakker zijn en slapen bewustzijnstoestanden zijn. Bij meditatie ontspan je door de aandacht naar binnen te richten en  het lichaam te verstillen zodat je in een ‘trance’ raakt. Met hypnose bereik je een nog diepere vorm van trance en ontspanning. Vergelijkbaar met dagdromen, waarbij je routinematige handelingen kan blijven uitvoeren (zoals afwassen/gras maaien/over een lange bekende weg rijden) en je wakker bent maar de creativiteit en verbeeldingskracht vrij de ruimte hebben. Dit is ook de toestand waarin mensen dikwijls problemen oplossen, ideeën krijgen  of nieuwe richtingen zien. Op dezelfde manier werkt een sessie met hypnose.

In een toestand van trance heeft het onderbewuste, daar waar onze problemen vaak hun oorsprong hebben en het zelfhelend vermogen zit, vrij ruimte en ben je zeer ontvankelijk voor suggestie. Van deze principes maakt Hypnotherapie gebruik.

Klassieke Hypnotherapie is een zogenaamde ‘passieve interventie’. Naar aanleiding van hetgeen we in een voorgesprek besproken hebben omtrent je probleem en je wensen begeleid ik je met verhalende woorden naar een diepe ontspanning. De verhalen stimuleren je beeldend vermogen en zo kan je direct verandering bewerkstelligen in het gedeelte van je hersenen waar we ons niet zo bewust van zijn. Als cliënt neem je een ontspannen houding aan en luister je naar deze beeldende verhalen. Je zult wellicht al in de week na een sessie merken dat er iets veranderd is, dat je je anders gedraagt, anders voelt of anders denkt, zonder dat je daar bewust strijd voor hebt moeten leveren die je in eerdere pogingen om te veranderen mogelijk wel hebt geleverd.

Hypnotherapie is een toegankelijke, doeltreffende en blijvend effectieve manier om verandering te bewerkstelligen.