Over Veerle Labrujere

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de richting Klinische Neuropsychologie. Tijdens mijn studie ontwikkelde ik interesse in verslavings- en angstproblematiek. Daarom ben ik stage gaan lopen bij een grootschalige instelling voor verslavingszorg. Al snel werd duidelijk dat met name het therapeutschap mij lag en boeide. Na afronding van mijn studie ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan bij een kleinschalige instelling voor verslavingszorg voor volwassenen in Amsterdam. Mede dankzij mijn inzet is deze instelling gedurende de jaren dat ik daar werkte uitgegroeid tot een tweedelijns gezondheidszorg instelling met meerdere vestigingen. Daarna ben ik werkzaam geweest in een Nederlandse instelling voor jeugdzorg, gevestigd in de Belgische Ardennen. Bij deze instelling heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als professional. De werkervaring die ik met veel plezier en passie heb opgedaan heeft mij ook geleerd dat ik mij in de (ethische) uitvoering van mijn vak beperkt voel door de manier waarop ons zorgstelsel momenteel is georganiseerd en de visie en werkwijze van instellingen voor geestelijke gezondheidszorg. Met die ervaring en met een nieuw te ontdekken ondernemersgeest ben ik onder andere mijn eigen praktijk gestart.

In de afgelopen jaren heb ik mij in 4 jaar verder gespecialiseerd als therapeut met een opleiding Integratieve Psychotherapie en Hypnotherapie.  Verder heb ik mij gespecialiseerd in integratieve EMDR en ben ik inmiddels ACT Master, zie Psychologische flexibiliteit

In 2015 ben ik gestart als zelfstandig therapeut met mijn praktijk Opveeren.  Ik vind het belangrijk om iedereen die zich aanmeldt persoonlijk te benaderen. De unieke mens staat in de behandeling voorop. Ieder mens heeft behoefte aan een zinvol bestaan en heeft de beschikking over talenten, kwaliteiten, interne en externe hulpbronnen en zijn verbeeldingskracht. Deze kunnen ingezet worden voor de gewenste verandering. Bovendien

Achtergrond

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en omgeving. In mijn kinderjaren brachten wij onze vakanties en weekeinden door op de Veluwe. Zo ben ik zowel in de stad als te midden van de natuur opgegroeid. Als kind sprak ik al uit dat ik ‘later mensen wilde helpen’. Mijn studiekeuze was dan ook snel gemaakt: Psychologie.

In de loop van mijn ontwikkeling heb ik ervaren hoe mijn talenten ook mijn valkuilen zijn en hoe mijn valkuilen ook een bron van kracht kunnen worden. En wat vond ik het een bevrijding om dat met mildheid naar mezelf te mogen ontdekken en waar nodig bewust in te zetten. Tijdens al mijn werkervaring heb ik mijzelf zowel op professioneel gebied als op persoonlijk gebied ontwikkeld door middel van nascholing en andere vormen van zelfontwikkeling.  Zelfzorg, intervisie, supervisie en persoonlijke groei zie ik als belangrijke onderdelen van mijn vak en zal ik met veel plezier aandacht blijven geven om mijn vak goed te kunnen beoefenen. Als dat van toegevoegde waarde is aan de context of samenwerking van dat moment en gewenst dan zal ik niet schuwen om mijn persoonlijke ervaringen in te zetten en/of te delen.

Inmiddels heb ik Amsterdam als woonplaats verlaten en woon ik sinds 2014 in Bergen, een heerlijk dorp met een stadse vriendelijkheid en openheid. Ik ben in 2016 bevallen van mijn eerste kind, een dochter. En in 2018 van mijn tweede kind, een zoon. En alle clichés en meer zijn van toepassing; wat een verrijking van mijn leven en wat een ingrijpende gebeurtenis. En ook voor deze ervaring geldt weer dat deze mijn werk als therapeut weer extra verdieping en perspectief heeft gegeven.

Andere projecten van Veerle

Meer om te ontdekken in de veelzijdigheid die ons kan kenmerken als mens

Over TROUWEN MET JEZELF

Over PESSO en ACT GROEPSTHERAPIE

Over Leertherapie en Intervisie begeleiding voor zorgprofessionals

Over VRIJER LEVEN met Veerle en Lia; welkom in de wereld van cryptovaluta en het crypto-ecosysteem van Platin Coin Ultima

De herberg

Dit mens-zijn is een soort herberg

Elke ochtend weer nieuw bezoek.

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,

een flits van inzicht komt

als een onverwachte gast.

Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij

zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt

die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.

Behandel dan toch elke gast met eerbied.

Misschien komt hij de boel ontruimen

om plaats te maken voor extase…….

De donkere gedachte, schaamte, het venijn,

ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns

en vraag ze om erbij te komen zitten.

Wees blij met iedereen die langskomt

de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd

om jou als raadgever te dienen.

– Rumi –

“Ik heb me aangemeld vanwege rouwverwerking en burn-out. Ik ben zeer tevreden over de behandelmethode; in de gesprekken en EMDR therapie heb ik snelle resultaten geboekt. Veerle heeft mij in een velige en vertrouwde omgeving alle ruimte gegeven mezelf kwetsbaar op te stellen en heeft daar al haar expertise op toegepast. Ik heb het gewenste resultaat bereikt. De sessies voor het innerlijk kind waren heftig, maar zeer succesvol. EMDR heeft ook zeer goed geholpen. Veerle geeft als therapeute op een natuurlijke manier ruimte aan verschillende vormen van therapie zonder dat ik het gevoel heb dat het een sessie is. Ze kan heel goed reflecteren en luisteren.”

Anoniem
“Ik heb me in augustus 2017 aangemeld omdat ik voor de zomervakantie een periode overbelast was geweest. Het ging inmiddels beter maar het was nog een “dun” lijntje en ik wilde graag met mezelf aan de slag om te voorkomen dat het nog een keer zou gebeuren en om beter te begrijpen wat er nou precies was gebeurd en waar het door kwam. Ik ben heel tevreden over de gesprekken die ik gehad heb omdat het me heeft geholpen een aantal zaken weer goed op een rijtje te krijgen. Daarnaast heb ik tijdens de periode dat ik gesprekken had een belangrijke stap wat betreft mijn werk gezet en in dit proces zijn de gesprekken heel steunend geweest. Ik ben heel tevreden over Veerle omdat ik me bij haar prettig en veilig heb gevoeld en dat was wat ik nodig had in een therapeut. Maar het was ook fijn dat Veerle (kritische) vragen stelde en bleef stellen waardoor ik dichter bij mezelf kwam en uit durfde te spreken wat ik nou eigenlijk echt wilde en voelde. Ik voel me beter en stabieler en denk ook dat ik nu beter mijn grenzen kan aangeven en het eerder signaleer als ik teveel op mijn bord heb. Daarnaast is de verwarring rondom een aantal thema’s die me bezig bleven ook veel minder. Ik raad een ander aan om zich naar Opveeren te wenden omdat Veerle een hele fijne, prettige en veilige therapeut is om mee samen te werken”
Anoniem
“Doel bij aanmelding: Vrij voelen, in staat om zelfstandig te functioneren, minder emotioneel belast of betere omgang met mijn eigen emoties. Ik wil genieten en me spontaan als ‘spring in ’t veld’ voelen. Ik ben rustig en blij, slaap goed en zit lekker in mijn vel.
Ik ben tevreden over de manier waarop Veerle heeft geluisterd naar mijn problemen en voor een veilig behandelklimaat heeft gezorgd. Daarbij speelt ze op een goede manier in op mijn manier van leren en ontwikkelen, zonder me een kant op te duwen. Ik heb mijn eigen ontwikkeling kunnen doormaken en daarin de dingen geleerd die nodig zijn om verder te komen. Door inzicht in mijzelf te geven heeft Veerle me laten zien dat verleden en heden nog steeds invloed hebben op mijn gedag en gevoel. Ik voel me stukken beter en zie weer perspectief in mijn leven, waarbij ik zelf sterker ben geworden en niet meer afhankelijk van anderen.

De gesprekken met Veerle hebben mij zeer geholpen. Vooral door inzicht in mijzelf te krijgen, zie ik beter waar mijn gedachten en gedrag vandaan komen. Ik heb tools gekregen om mezelf beter te leren kennen en ook op tijd mijn gedrag aan te passen, zodat het beter bij mij past. Daardoor voel ik me mentaal beter en sterker. Daarnaast ben ik in staat om, nu de behandeling afgelopen is, zelfstandig verder te gaan. Te toegepaste technieken en hulpmiddelen kan ik u ook zelf toepassen om zelf de ontwikkeling die is ingezet, voort te zetten.

Vanuit mijn ervaring zal ik een ander zeker aanraden om met Veerle contact op te nemen. De wijze waarop ze aandacht heeft, luistert en goed weet welke ondersteuning bij je past, maakt het tot een persoonlijke ervaring. Daarbij zul je zelf aan het werk worden gezet, zodat je je eigen pad onder haar leiding kunt lopen. Daardoor zul je tijdens, maar ook na de behandeling zelf verder kunnen gaan. Je kunt zelfstandig verder, zonder afhankelijk van je therapeut te worden.

Ik heb Veerle erveren als een rustige en prettige coach/therapeut. Veerle gedraagt zich op een professionele manier ten opzichte van haar client. Daarbij weet ze op vriendelijke wijze voldoende afstand en toch prettige nabijheid te houden. Ze is transparant over de manier waarop ze je helpt, met concrete doelen en een vooraf afgesproken werkwijze.”

Hulpvraag: codependentie, relatieproblemen, emotionele blokkade
“Ik heb me aangemeld vanwege paniekaanvallen en stressklachten. Ik ben heel tevreden over de behandelmethode, omdat ik mezelf beter heb leren kennen. Ik ben daarnaast ook gegroeid. Ik vond de beeldende kant van de therapie erg fijn. Ik ben namelijk vrij visueel ingesteld. opdrachten die ik moest doen waren duidelijk en paste bij mij.

Ik ben tevreden over de therapeut, omdat ze duidelijk was en begripvol was. Ik had geen moment het idee dat ik veroordeeld werd. Ik voelde me op mijn gemak, maar werd daarnaast ook uitgedaagd om kritisch te zijn. Er was een fijne balans tussen het geruststellen en het uitdagen.
Ik heb 8 sessie gehad en het traject toen afgesloten. Ik heb geen tot nauwelijk paniekaanvallen meer. Daarnaast ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen en heb ik mezelf beter leren kennen. Waar mijn valkuilen liggen, maar ook mijn kracht. Ik ben zelfverzekerder geworden en pieker minder. Ik heb het idee dat ik een beter overzicht heb van mijn gevoel. Ik heb op een goede manier controle over mezelf.

Ik zou Opveeren erg aanraden aan anderen, omdat ik heel veel aan haar heb gehad. Ze heeft mij ontzettend geholpen en mij geleerd hoe ik op een andere manier naar mezelf kan kijken. Daarnaast voelde ik mij niet een soort patient, maar een persoon die met een ander persoon aan het praten is. Ik kan echter wel begrijpen dat het spirituele en beeldende aspect van haar methode niet voor iedereen zou werken. Ik kan begrijpen dat sommigen dat misschien te zweverig vinden. Voor mij werkte dat juist erg goed, omdat ik daar gevoelig voor ben.
Ik vind haar professioneel en duidelijk in haar behandelmethode. Ze heeft goed uitgelegd wat voor traject wij aangaan, wat de kosten zijn en is ook duidelijk in de behandelingen. Ik wist waar ik aan toe was.”

Anoniem
“Ik wilde op een ontspannen manier met eten omgaan, zowel tijdens als tussen de maaltijden door. Ik ben erg tevreden over de combinatie van gesprekken en hypnotherapie. De gesprekken gaven mij inzichten en de hypnotherapie zorgde ervoor dat ik mijn ‘krachten’ kon aanspreken om met deze inzichten om te gaan. Ik ben ook erg tevreden over de therapeut. Ze gaf me een veilig gevoel waardoor ik me open durfde te stellen. Ze stelde vragen die mij aan het denken zetten en tezamen met uitleg kwam ik tot inzichten die mij verder hebben geholpen. Na deze module van 6 sessies ben ik nog niet helemaal waar ik zou willen zijn, maar ik heb het gevoel dat ik handvatten heb gekregen waarmee ik mij zelfstandig hier naar toe zou kunnen bewegen. Ik zou een ander aanraden zich te wenden naar Opveeren, want ik heb Veerle als een zeer prettige therapeut ervaren en zij heeft mij verder geholpen. Op mijn eigen tempo en met precies de aandacht en toewijding die ik nodig bleek te hebben.

Ik heb mij aangemeld vanwege emotie-eten. Ik kon niet bij mijn kern komen en werd teveel overspoeld door ‘dingen’ van buitenaf. Ik ben erg tevreden over de behandelmethode. Ik heb er voor mijn gevoel erg veel baat bij gehad; ik ben rustiger, ook volgens anderen.Ik voelde een klik met de therapeut en vond haar aardig, helder en toch kordaat, daar voel ik me goed bij! Ik heb het gewenste resultaat bereikt en zou een ander aanraden zich te wenden naar Opveeren voor hulp.”

Anoniem