Loading...
Blog en nieuws2023-09-04T12:36:04+00:00

Verhuisd sept. 2023

Sinds september 2023 is de praktijk verhuisd. De praktijk is nu gevestigd op de Comeniusstraat 6 te Alkmaar. Bezoekers kunnen op afspraak plaatsnemen in de wachtruimte op de

Gedragsverslaving

Wist je dat je afgezien van verdovende middelen ook verslaafd kan zijn aan gedrag? Een gokverslaving en gameverslaving zijn inmiddels alom bekend. Heb je wel eens gehoord van

Talkshow Helder over verslaafde moeders

Talkshow Helder interviewt Veerle Labrujere over verslaafde moeders. Helder is een talkshow met een twist. Helder zorgt voor verheldering. Aan bod komen alledaagse onderwerpen op een praktische en

“Ik heb me aangemeld vanwege rouwverwerking en burn-out. Ik ben zeer tevreden over de behandelmethode; in de gesprekken en EMDR therapie heb ik snelle resultaten geboekt. Veerle heeft mij in een velige en vertrouwde omgeving alle ruimte gegeven mezelf kwetsbaar op te stellen en heeft daar al haar expertise op toegepast. Ik heb het gewenste resultaat bereikt. De sessies voor het innerlijk kind waren heftig, maar zeer succesvol. EMDR heeft ook zeer goed geholpen. Veerle geeft als therapeute op een natuurlijke manier ruimte aan verschillende vormen van therapie zonder dat ik het gevoel heb dat het een sessie is. Ze kan heel goed reflecteren en luisteren.”

Anoniem
“Ik heb me in augustus 2017 aangemeld omdat ik voor de zomervakantie een periode overbelast was geweest. Het ging inmiddels beter maar het was nog een “dun” lijntje en ik wilde graag met mezelf aan de slag om te voorkomen dat het nog een keer zou gebeuren en om beter te begrijpen wat er nou precies was gebeurd en waar het door kwam. Ik ben heel tevreden over de gesprekken die ik gehad heb omdat het me heeft geholpen een aantal zaken weer goed op een rijtje te krijgen. Daarnaast heb ik tijdens de periode dat ik gesprekken had een belangrijke stap wat betreft mijn werk gezet en in dit proces zijn de gesprekken heel steunend geweest. Ik ben heel tevreden over Veerle omdat ik me bij haar prettig en veilig heb gevoeld en dat was wat ik nodig had in een therapeut. Maar het was ook fijn dat Veerle (kritische) vragen stelde en bleef stellen waardoor ik dichter bij mezelf kwam en uit durfde te spreken wat ik nou eigenlijk echt wilde en voelde. Ik voel me beter en stabieler en denk ook dat ik nu beter mijn grenzen kan aangeven en het eerder signaleer als ik teveel op mijn bord heb. Daarnaast is de verwarring rondom een aantal thema’s die me bezig bleven ook veel minder. Ik raad een ander aan om zich naar Opveeren te wenden omdat Veerle een hele fijne, prettige en veilige therapeut is om mee samen te werken”
Anoniem
“Doel bij aanmelding: Vrij voelen, in staat om zelfstandig te functioneren, minder emotioneel belast of betere omgang met mijn eigen emoties. Ik wil genieten en me spontaan als ‘spring in ’t veld’ voelen. Ik ben rustig en blij, slaap goed en zit lekker in mijn vel.
Ik ben tevreden over de manier waarop Veerle heeft geluisterd naar mijn problemen en voor een veilig behandelklimaat heeft gezorgd. Daarbij speelt ze op een goede manier in op mijn manier van leren en ontwikkelen, zonder me een kant op te duwen. Ik heb mijn eigen ontwikkeling kunnen doormaken en daarin de dingen geleerd die nodig zijn om verder te komen. Door inzicht in mijzelf te geven heeft Veerle me laten zien dat verleden en heden nog steeds invloed hebben op mijn gedag en gevoel. Ik voel me stukken beter en zie weer perspectief in mijn leven, waarbij ik zelf sterker ben geworden en niet meer afhankelijk van anderen.

De gesprekken met Veerle hebben mij zeer geholpen. Vooral door inzicht in mijzelf te krijgen, zie ik beter waar mijn gedachten en gedrag vandaan komen. Ik heb tools gekregen om mezelf beter te leren kennen en ook op tijd mijn gedrag aan te passen, zodat het beter bij mij past. Daardoor voel ik me mentaal beter en sterker. Daarnaast ben ik in staat om, nu de behandeling afgelopen is, zelfstandig verder te gaan. Te toegepaste technieken en hulpmiddelen kan ik u ook zelf toepassen om zelf de ontwikkeling die is ingezet, voort te zetten.

Vanuit mijn ervaring zal ik een ander zeker aanraden om met Veerle contact op te nemen. De wijze waarop ze aandacht heeft, luistert en goed weet welke ondersteuning bij je past, maakt het tot een persoonlijke ervaring. Daarbij zul je zelf aan het werk worden gezet, zodat je je eigen pad onder haar leiding kunt lopen. Daardoor zul je tijdens, maar ook na de behandeling zelf verder kunnen gaan. Je kunt zelfstandig verder, zonder afhankelijk van je therapeut te worden.

Ik heb Veerle erveren als een rustige en prettige coach/therapeut. Veerle gedraagt zich op een professionele manier ten opzichte van haar client. Daarbij weet ze op vriendelijke wijze voldoende afstand en toch prettige nabijheid te houden. Ze is transparant over de manier waarop ze je helpt, met concrete doelen en een vooraf afgesproken werkwijze.”

Hulpvraag: codependentie, relatieproblemen, emotionele blokkade
“Ik heb me aangemeld vanwege paniekaanvallen en stressklachten. Ik ben heel tevreden over de behandelmethode, omdat ik mezelf beter heb leren kennen. Ik ben daarnaast ook gegroeid. Ik vond de beeldende kant van de therapie erg fijn. Ik ben namelijk vrij visueel ingesteld. opdrachten die ik moest doen waren duidelijk en paste bij mij.

Ik ben tevreden over de therapeut, omdat ze duidelijk was en begripvol was. Ik had geen moment het idee dat ik veroordeeld werd. Ik voelde me op mijn gemak, maar werd daarnaast ook uitgedaagd om kritisch te zijn. Er was een fijne balans tussen het geruststellen en het uitdagen.
Ik heb 8 sessie gehad en het traject toen afgesloten. Ik heb geen tot nauwelijk paniekaanvallen meer. Daarnaast ben ik dichter bij mijn gevoel gekomen en heb ik mezelf beter leren kennen. Waar mijn valkuilen liggen, maar ook mijn kracht. Ik ben zelfverzekerder geworden en pieker minder. Ik heb het idee dat ik een beter overzicht heb van mijn gevoel. Ik heb op een goede manier controle over mezelf.

Ik zou Opveeren erg aanraden aan anderen, omdat ik heel veel aan haar heb gehad. Ze heeft mij ontzettend geholpen en mij geleerd hoe ik op een andere manier naar mezelf kan kijken. Daarnaast voelde ik mij niet een soort patient, maar een persoon die met een ander persoon aan het praten is. Ik kan echter wel begrijpen dat het spirituele en beeldende aspect van haar methode niet voor iedereen zou werken. Ik kan begrijpen dat sommigen dat misschien te zweverig vinden. Voor mij werkte dat juist erg goed, omdat ik daar gevoelig voor ben.
Ik vind haar professioneel en duidelijk in haar behandelmethode. Ze heeft goed uitgelegd wat voor traject wij aangaan, wat de kosten zijn en is ook duidelijk in de behandelingen. Ik wist waar ik aan toe was.”

Anoniem
“Ik wilde op een ontspannen manier met eten omgaan, zowel tijdens als tussen de maaltijden door. Ik ben erg tevreden over de combinatie van gesprekken en hypnotherapie. De gesprekken gaven mij inzichten en de hypnotherapie zorgde ervoor dat ik mijn ‘krachten’ kon aanspreken om met deze inzichten om te gaan. Ik ben ook erg tevreden over de therapeut. Ze gaf me een veilig gevoel waardoor ik me open durfde te stellen. Ze stelde vragen die mij aan het denken zetten en tezamen met uitleg kwam ik tot inzichten die mij verder hebben geholpen. Na deze module van 6 sessies ben ik nog niet helemaal waar ik zou willen zijn, maar ik heb het gevoel dat ik handvatten heb gekregen waarmee ik mij zelfstandig hier naar toe zou kunnen bewegen. Ik zou een ander aanraden zich te wenden naar Opveeren, want ik heb Veerle als een zeer prettige therapeut ervaren en zij heeft mij verder geholpen. Op mijn eigen tempo en met precies de aandacht en toewijding die ik nodig bleek te hebben.

Ik heb mij aangemeld vanwege emotie-eten. Ik kon niet bij mijn kern komen en werd teveel overspoeld door ‘dingen’ van buitenaf. Ik ben erg tevreden over de behandelmethode. Ik heb er voor mijn gevoel erg veel baat bij gehad; ik ben rustiger, ook volgens anderen.Ik voelde een klik met de therapeut en vond haar aardig, helder en toch kordaat, daar voel ik me goed bij! Ik heb het gewenste resultaat bereikt en zou een ander aanraden zich te wenden naar Opveeren voor hulp.”

Anoniem
Ga naar de bovenkant