Over Veerle

veerle klein

Opleiding & werkervaring

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam in de richting Klinische Neuropsychologie. Tijdens mijn studie ontwikkelde ik interesse in verslavings- en angstproblematiek. Daarom ben ik stage gaan lopen bij een grootschalige instelling voor verslavingszorg. Al snel werd duidelijk dat met name het therapeutschap mij lag en boeide. Na afronding van mijn studie ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan bij een kleinschalige instelling voor verslavingszorg voor volwassenen in Amsterdam. Mede dankzij mijn inzet is deze instelling gedurende de jaren dat ik daar werkte uitgegroeid tot een tweedelijns gezondheidszorg instelling met meerdere vestigingen. Daarna ben ik werkzaam geweest in een Nederlandse instelling voor jeugdzorg, gevestigd in de Belgische Ardennen. Bij deze instelling heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als professional. De werkervaring die ik met veel plezier en passie heb opgedaan heeft mij ook geleerd dat ik mij in de (ethische) uitvoering van mijn vak beperkt voel door de manier waarop ons zorgstelsel momenteel is georganiseerd en de visie en werkwijze van instellingen voor geestelijke gezondheidszorg.

 

In de afgelopen jaren heb ik mij in 4 jaar verder gesprecialiseerd als therapeut met een opleiding Integratieve Psychotherapie en Hypnotherapie.  Daarnaast heb ik mij opgeleid in Integratieve EMDR.

In 2015 ben ik gestart als zelfstandig therapeut.  Ik vind het belangrijk om iedereen die zich aanmeldt persoonlijk te benaderen. De unieke mens staat in de behandeling voorop. Ieder mens heeft behoefte aan een zinvol bestaan en heeft de beschikking over talenten, kwaliteiten, interne en externe hulpbronnen en zijn verbeeldingskracht. Deze kunnen ingezet worden voor de gewenste verandering.

 

Achtergrond

Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en omgeving. In mijn kinderjaren brachten wij onze vakanties en weekeinden door op de Veluwe. Zo ben ik zowel in de stad als te midden van de natuur opgegroeid. Als kind sprak ik al uit dat ik ‘later mensen wilde helpen’. Mijn studiekeuze was dan ook snel gemaakt: Psychologie.

In de loop van mijn ontwikkeling heb ik ervaren hoe mijn talenten ook mijn valkuilen zijn en hoe mijn valkuilen ook een bron van kracht kunnen worden. En wat vond ik het een bevrijding om dat met mildheid naar mezelf te mogen ontdekken en waar nodig bewust in te zetten. Tijdens al mijn werkervaring heb ik mijzelf zowel op professioneel gebied als op persoonlijk gebied ontwikkeld door middel van nascholing en andere vormen van zelfontwikkeling.  Zelfzorg, intervisie, supervisie en persoonlijke groei zie ik als belangrijke onderdelen van mijn vak en zal ik aandacht geven om mijn vak goed te kunnen beoefenen.

Inmiddels heb ik Amsterdam als woonplaats verlaten en woon ik sinds 2014 in Bergen, een heerlijk dorp met een stadse vriendelijkheid en openheid. Ik ben in 2016 bevallen van mijn eerste kind, een dochter. En in 2018 van mijn tweede kind, een zoon. En alles clichés zijn van toepassing; wat een verrijking van mijn leven en wat een ingrijpende gebeurtenis. En ook voor deze ervaring geldt weer dat deze mijn werk als therapeut weer extra verdieping en perspectief heeft gegeven.

 

In beeld

 Uitzending Helder 2011

 

De herberg

 

Dit mens-zijn is een soort herberg

Elke ochtend weer nieuw bezoek.

Een vreugde, een depressie, een benauwdheid,

een flits van inzicht komt

als een onverwachte gast.

Verwelkom ze; ontvang ze allemaal gastvrij

zelfs als er een menigte verdriet binnenstormt

die met geweld je hele huisraad kort en klein slaat.

Behandel dan toch elke gast met eerbied.

Misschien komt hij de boel ontruimen 

om plaats te maken voor extase…….

De donkere gedachte, schaamte, het venijn,

ontmoet ze bij de voordeur met een brede grijns 

en vraag ze om erbij te komen zitten.

Wees blij met iedereen die langskomt 

de hemel heeft ze stuk voor stuk gestuurd

om jou als raadgever te dienen. 

- Rumi -